بیشک سعدی شیرازی، استاد سخن فارسی، یگانهای است که سحر کلامش از گذر قرنها، مخاطبانش را پیوسته مسحور میکند. بزرگی است که فرهیختگی و روشننگریاش بر همگان هویدا است آفرینش غزلهای عاشقانه، روایت عارفانه، قصاید فاخر، مجالس حکیمانه، نصیحۀالملوک خردمندانه و رباعیات و قطعات شاعرانه، هر روز بر صیت سخن شیخ از کران تا به کران قلمرو زبان فارسی میافزود و ادیبان و اندیشمندان جهان را به ستایش وا میداشت. ما ایرانیان وامدار تمدنی سخت سترگیم که سعدی یکی از ستارگان درخشان آن است.
مدیر مرکز سعدی شناسی در نشست بر خوان سعدی، ویژه میلاد مبارک پیامبر مهر سخنرانی کرد.
کوروش کمالی سروستانی در یکصد و دومین نشست بر خوان سعدی گفت: سعدی در همه آثارش به پیامبر (ص) میپردازد؛ از نظر سعدی، پیامبر انسان کامل است؛ عرفان عملی و نظری و اخلاق ستوده در رفتار اوست.
قصیدهٔ سعدی در ستایش پیامبر مهربانی، حضرت رسول اکرم (ص):
بوستانی خوانی دکتر فرح نیازکار در صدو یکمین نشست از سلسله رویدادهای برخوان سعدی
«کوروش کمالی سروستانی»، مدیر مرکز سعدیشناسی، بوستان را مثنوی حکمی بزرگ ادبیات فارسی و آن را ارمغانی پس از مسافرتها و تجربههای فراوان و حاصل نبوغ و اندیشه سعدی دانست. سخنرانی کمالی را در صدمین نشست «برخوان سعدی» ببینید.
به مناسبت روز بزرگداشت سعدي در اردیبهشت 1389، به همت مرکز سعديشناسي و مرکز فرهنگی شهر کتاب، نشستي با موضوع «موسيقي و غزليات سعدي» با حضور استاد محمدرضا شجريان، ضياء موحد، حسين معصومي همداني و علياصغر محمدخاني برگزار شد.در این نشست، استاد شجریان میگوید: شعر سعدی برای آوازهخوانی که توانایی خواندن داشته باشد، خیلی روان و بهترین نوع غزل است.در فراق خسرو آواز ایران، بازنشر این رویداد را ببینید.
اسماعیل امینی در یادداشتی از مناجاتهای سعدی و نیایشهای سهراب سپهری نوشته است.
تامل در غزلهای سعدی تاملکننده را بدین نتیجه میرساند که دستکم در غالب آنها سراینده، بدون بهکارگیری هرگونه آرایه یا با حداقل آرایه، با استفاده از واژههای سادهای که هر فارسی زبان آنها را به کارمیبرد، شاهکار آفریده و مصداقی از مصادیق «سهل ممتنع» را محقق ساخته است.
نشست علمی یادروز سعدی در سال هفتاد و هشت با سخنرانی: دکتر منصور رستگار فسایی، دکتر نصرالله پورجوادی، دکتر اصغر دادبه، دکتر رضا شعبانی، میرزا شکورزاده، دکتر علی رواقی، دکتر سیروس شمیسا و دکتر حسن انوری
یادداشت بهروز غریبپور؛نمایشنامهنویس و کارگردان
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مناسبت فرارسیدن روز سعدی، با ارسال پیام تبریک، این روز را گرامی داشت.
یادداشتی سید محمد بهشتی، رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی کشور و عضو شورای عالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به مناسبت
یادروز سعدی
اول اردیبهشتماه که عطر بهارنارنج در شیراز میپیچد دوستداران سعدی هم در آرامگاه این شاعر جمع میشوند تا یاد او را گرامی بدارند. امسال اما در کنار عطر بهارنارنج و سعدی، کرونا هم بود که شکل مراسم بزرگداشت شاعر غزلیات عاشقانه را تغییر داد، ولی باعث نشد تا چراغ یاد او خاموش شود.
آیین گرامیداشت یادروز سعدی ساعت ۲۰:۳۰ شامگاه یکشنبه (۳۱ فروردینماه) بیحضور مشتاقانش در آرامگاه او برگزار شد و علاقهمندان مراسم را در فضای مجازی دنبال کردند.
مدیر مرکز سعدیشناسی برنامه های یادروز سعدی در سال 99 را با تمرکز بر فضای مجازی تشریح کرد.
مرکز سعدی شناسی در آستانه نوروز 1399 پیامی صادر کرد؛ متن پیام به شرح زیر است:
پدرو سانچز، نخست وزیر سوسیالیست اسپانیا، در سخنرانیاش برای تمدید سه هفتهای قرنطینه در این کشور شعری از سعدی خواند.
فراخوان بزرگداشت سعدی و سهراب سپهری، منتشر شد.
پنجاه و سومین نشست از سلسله نشستهای «برخوان سعدی» توسط شهرداری نیریز ، شورای شهر نیریز، انجمن فرهنگ وادب شیراز و مرکز سعدی شناسی و با همکاری فرمانداری نیریز، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیریز، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیریز و اداره آموزش و پرورش نیریز در جوار یادمان میرزا احمد نیریزی در نیریز برگزار شد.در این نشست که با حضور سعدیپژوهان و علاقهمندان به سعدی، اساتید و پژوهشگران برگزار شد، حمید یزدان پناه فرماندار نیریز به تبجیل از مقام سعدی پرداخت و او را شاعری اخلاقمدار خواند که آموزههای اخلاقاش میتواند راهگشای مسایل و مشکلات مردمان در عصر حاضر شود.
اصغر دادبه در نشست «بر خوان سعدی» با عنوان «خیال در آثار سعدی» گفت: در ادبیات فارسی کسی زیباتر و هنرمندانهتر از سعدی به مضمونپردازی بر اساس خیال معشوق نپرداخته است.
پر بازدیدترین مطالب
موسیقی شعر غزل سعدی
ظاهراً معنی تفاوتی نمیکرد ولی همه کس میداند که ش ...
به سعدی مدیونیم
اول اردیبهشتماه که عطر بهارنارنج در شیراز میپیچد ...
سعدیا! چون تو کجا نادره گفتاری هست
امتـياز بزرگ بهـار در آن است که با وجود انتساب به مکـتب شعـر ...
حکایات غزلیات سعدی
تفاوت سعدي با ملامتگران و رياکاران و دروغگويان اين است که سخ ...
گزيده قصايد سعدي
گزيده قصايد سعدي ، انتخاب و شرح دكتر ...
تمجید از سعدی در مضمونپردازی بر اساس خیال معشوق
اصغر دادبه در نشست «بر خوان سعدی» با عنوان ...
جدال مدعیان با سعدی
جدال مدعیان با سعدی، تالیف حسن امداد، شیراز: انتشارات نوید ش ...
سعدی در پهنه علوم اجتماعی
سعدی در پهنه علوم اجتماعی ؛ تکمیل همایون ، ناصر؛ حافظ ، شمار ...
غزل هاي بي نظير
سعدي بي شك بزرگترين شاعر ايران و يكي از بزرگترين شاعران جهان ...
مضامین مشترک در شعر سعدی و سهراب سپهری وجود دارد
فرح نیازکار پژوهشگر و منتقد ادبی گفت: سعدی و سهراب سپهری به& ...
تبلیغاتـــــ