کوروش کمالی سروستانی مدیر مرکز سعدیشناسی ضمن بیان این مطلب گفت: برگزاری یادروز سعدی، با همراهی و عنایت سعدیپژوهان، هنرمندان و علاقمندان به او ادای دینی است به خوان گسترده حکمت و شعر و اندیشه او که هریک به سهم خویش از آن خوشه چیدهایم.
Submit
وی افزود: اول اردیبهشتماه، یادروز سعدی، به یمن خوبیها و زیباییهای آثارش چون نامش جهانگیر شده است و امروز در شیراز و برخی از شهرهای ایران و جهان این روز خجسته را که امسال با ماه مبارک رمضان تقارن میمونی یافته است گرامی میدارند.
با توجه به شرایط کرونایی ایران و جهان امسال آیین گشایش و نشستهای علمی و هنری یادروز سعدی بهصورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی در مورد برنامههای یادروز سعدی 1400 گفت: برنامههای یادروز سعدی از روز سهشنبه 31 فروردینماه هر شب از ساعت 18 از اینستاگرام مرکز سعدیشناسی به نشانی @ sadishenasi و فضاهای مجازی دیگر نهادهای فرهنگی و انجمنهای ادبی پخش خواهد شد و صدا و سیمای مرکز فارس و کشور نیز برنامههای ویژهای پخش خواهند کرد. در مراسم گشایش حضرت آیتالله دژکام امام جمعه شیراز، دکتر رحیمی استاندار فارس و برخی از مدیران فرهنگی سخن خواهند گفت و استاد کیوان ساکت با غزلنوازی این بزم روحانی را خواهند آراست. همچنین به دلیل تقارن یادروز سعدی با ماه مبارک رمضان با استفاده از مناجاتخوانی درخشان محمد معتمدی براساس اشعار سعدی کلیپهای ویژهای ساخته شده که پخش خواهد شد.
در صبح اول اردیبهشتماه آرامگاه سعدی گلباران خواهد شد و مجموعه فرهنگی سعدیشناسی به همت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان فارس افتتاح خواهد شد.
مدیر مرکز سعدیشناسی در مورد سخنرانیهای علمی یادروز سعدی گفت: از اول تا هفتم اردیبهشتماه از ساعت 18 هرشب سه سخنرانی ارایه خواهد شد که در این شبها استادان ارجمند دکتر رستگارفسایی پیرامون «نثر مجالس سعدی»، استاد بهاءالدین خرمشاهی پیرامون «سعدی سردار سخن»، دکتر اصغر دادبه پیرامون «زبان سعدی»، دکتر کاووس حسنلی پیرامون «هنر ترازمندی سعدی در بوستان»، دکتر محمود فتوحی پیرامون «شعر تَر سعدی»، دکتر محمود عابدی پیرامون «ضرورت تصحیح غزلیات سعدی»، دکتر مجدالدین کیوانی پیرامون «زبان و بیان سعدی»، دکتر اکبر نحوی پیرامون «شعر و ادب پیش از سعدی در شیراز»، دکتر سیدمهدی زرقانی پیرامون «گونهشناسی آثار سعدی»، دکتر نسرین فقیه مرزبان پیرامون «منظورشناسی سعدی در غزل»، دکتر سیدمحمدمهدی جعفری پیرامون «سعدی و نهجالبلاغه»، دکتر سیدمهدی ماحوزی پیرامون «زبان غنایی سعدی و جاودانگی زبان و فرهنگ ایرانی»، استاد حسن میرعابدینی پیرامون «جنبههای روایی آثار سعدی»، استاد احمد سمیعی پیرامون «هنرآفرینی سعدی در غزل»، دکتر حمید امجد پیرامون «سعدی؛ زمان و زبان»، جعفر شجاع کیهانی پیرامون «سعدی و داستانک»، دکتر محمدرضا خالصی پیرامون «تأملی بر زبان سعدی در گلستان»، دکتر نجمه نظری پیرامون «هنر مناظره در غزل سعدی»، دکتر فریده داوودی مقدم پیرامون «معنادرمانی نیایشهای بوستان»، دکتر مرتضی جعفری پیرامون «سعدی و رمضان» و دکتر فرح نیازکار پیرامون «زبان عتاب سعدی» سخنرانی خواهند کرد.
همچنین در این شبها دکتر جعفر موید شیرازی، کامیار عابدی شال، رضا کیانیان، بلقیس سلیمانی و سایه اقتصادنیا غزلهای سعدی را خواهند خواند.
کمالی سروستانی پیرامون برنامههای جنبی یادروز سعدی گفت: همزمان با یادروز سعدی در اول اردیبهشتماه کلیات نفیس سعدی شیرازی اثر ارزشمند خاندان هنرمند یوسف مذهبباشی به خط میرزا علینقی شیرازی و تذهیب میرزا محمود شیرازی منتشر خواهد شد. مسابقات سعدیخوانی، گلستانخوانی، بوستانخوانی و نیز ساخت و انتشار موسیقی سنتی براساس آثار سعدی به همت نهادها و انجمنهای فرهنگی از دیگر برنامههای جنبی یادروز سعدی خواهد بود. همچنین رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف از جمله ترکیه و هند وبینارهایی برگزار خواهند کرد.
مدیر مرکز سعدیشناسی در پایان در مورد کارنامه سعدیپژوهی در سال 1399 گفت: براساس آمار ارائه شده در سال 1399، جمعاً 97 عنوان کتاب در شمارگان 108270 در رابطه با سعدی منتشر شده است. کل کتابهای چاپ اول 54 عنوان در شمارگان 51340 است که از این تعداد، 6 عنوان در شمارگان 10300 کلیات سعدی، 14 عنوان در شمارگان 10640 گلستان، 5 عنوان در شمارگان 7250 بوستان، 3 عنوان در شمارگان 2500 غزلیات و 26 عنوان در شمارگان 20650 پیرامون سعدی است.
کتابهای چاپ مجدد نیز 43 عنوان در شمارگان 56930 است که از این تعداد، 11 عنوان در شمارگان 18500 کلیات سعدی، 8 عنوان در شمارگان 12750 گلستان، 10 عنوان در شمارگان 14400 بوستان، 3 عنوان در شمارگان 2700 غزلیات، 1 عنوان در شمارگان 1000 قصاید و 10 عنوان در شمارگان 7580 پیرامون سعدی است.
گفتنی است که مراسم یادروز سعدی با همکاری شهرداری شیراز، ادارۀ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس، صدا و سیمای مرکز فارس، دانشنامه فارس، معاونت فرهنگی شهر کتاب، انجمن فرهنگ و ادب شیراز و مرکز سعدیشناسی برگزار خواهد شد.
برچسب ها :